fbpx

News

The Crown: 5 σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας που δεν μπήκαν ποτέ στο σενάριο

today04/08/2023 16

Background
share close

Μπαίνοντας στην πιο φιλήδονη περίοδο της σύγχρονης βασιλικής ιστορίας, το The Crown φαίνεται ότι υιοθέτησε τον ρόλο της σαπουνόπερας για να πάει εκ του ασφαλούς

Θα μπορούσε το The Crown να αυξήσει το γόητρο της μοναρχίας στη νέα γενιά; Η ανησυχία που είχε εκφραστεί από ακαδημαϊκούς της Βρετανίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα με τη συνέχεια της ιστορίας στην ταραγμένη περίοδο των 90s και τα επεισόδια της 5ης σεζόν, που βρίσκονται στην κορυφή του Netflix:

Δεν είναι η πειστικότητα των Imelda Staunton και Elizabeth Debicki που ανέλαβαν τους κεντρικούς ρόλους, όσο η ανησυχία για το σενάριο της σειράς που πλασάρεται ως ιστορικό δράμα, ενώ απουσιάζουν γεγονότα σε σημείο που παραπλανούν.

Μπαίνοντας στην πιο φιλήδονη περίοδο της σύγχρονης βασιλικής ιστορίας, το The Crown φαίνεται ότι υιοθέτησε τον ρόλο της σαπουνόπερας για να πάει εκ του ασφαλούς. Δε δίνει την πρέπουσα βαρύτητα στη στροφή της άποψης της κοινής γνώμης για το Παλάτι στα 90s, αλλά και στην υποτίμηση και τον ξεπεσμό από τα σεξουαλικά κατά βάση σκάνδαλα που διέρρευσαν.

Στη λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνονται μερικά από τα κρίσιμα γεγονότα της βασιλικής ιστορίας που έμειναν εκτός της σειράς, στο σύνολο των 5 σεζόν που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής.

Squidgygate

To Tampongate ήταν το δεύτερο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σε διάστημα μερικών μηνών, επικαλύπτοντας το Squidgygate: και πάλι το ντοκουμέντο ήταν διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Το δημοσίευμα έγινε στην εφημερίδα Sun και αφορούσε συνομιλία μεταξύ της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του κοντινού της φίλου, James Gilbey: το χαϊδευτικό Squidgy που χρησιμοποίησε για την πριγκίπισσα, όπως και ο φόβος εκείνης ότι μπορεί να ήταν έγκυος, ήταν αρκετά για να φανεί η ερωτική σχέση που είχαν αναπτύξει. Λίγο αργότερα ακολούθησε το διαζύγιο της πριγκίπισσας με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η μισητή Καμίλα για τον βρετανικό λαό

Η σκηνή της 4ης σεζόν με το χαλαρό γεύμα μεταξύ πριγκίπισσας Νταϊάνα και Καμίλα Πάρκερ είναι ο υπέρτατος σουρεαλισμός: πρόκειται για την περίοδο που οι δύο γυναίκες βρίσκονται –εν γνώση τους– σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τον Πρίγκιπα Κάρολο και, όπως έχει αποκαλυφθεί από τις κασέτες της Νταϊάνα, είχαν υπάρξει τρομερά κεραυνοβόλες λεκτικές συγκρούσεις ανάμεσά τους.

Σε μία από αυτές φαίνεται το παράπονο της Καμίλα για την απληστία της Νταϊάνα: «Έχεις όλα όσα ήθελες – όλοι οι άντρες της υφηλίου είναι ερωτευμένοι μαζί σου και έχεις δυο πανέμορφα παιδιά, τι παραπάνω θέλεις». Με την Νταϊάνα να απαντά: «Θέλω τον άντρα μου. Πρέπει να είναι και κόλαση για εσάς όλο αυτό. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μη με περνάτε για ηλίθια».

Ένα από τα παρατσούκλια που για προφανείς λόγους ακολούθησαν έκτοτε την Καμίλα Πάρκερ, μετέπειτα βασιλική σύζυγο, ήταν «η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας».

Ποια πριγκίπισσα ήταν η πέτρα του σκανδάλου

Βασικό σημείο κριτικής για το περιεχόμενο της σειράς είναι ο τρόπος που αναπαρίσταται το χρονικό της σχέσης ανάμεσα στον Κάρολο και την Καμίλα – ότι δεν είχε εκπνεύσει τελείως η ερωτική σχέση που διατηρούσαν στα νεανικά χρόνια, οπότε όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα, πρακτικά ήταν σε ένα γάμο που ήταν καταδικασμένος από την αρχή. Και ότι η Νταϊάνα ήταν η πέτρα του σκανδάλου στον αιώνιο έρωτα.

Ενώ μάλλον το αντίθετο συνέβη.

Το δράμα της πριγκίπισσας Άννα

Η μοναδική κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, η πριγκίπισσα Άννα δεν ήταν ευτυχισμένη στον γάμο της, αλλά πέραν αυτού η σειρά The Crown παραμέλησε τα δράματα που συνόδευαν τη ζωή της:

Ήταν μια κοπέλα καταπιεσμένη από τις δεσμεύσεις του στέμματος που δεν της επιτράπηκε να ακολουθήσει την καρδιά της, βίωσε ακραία τοξικές συμπεριφορές από τον πρώτο της σύζυγο, τον Mark Phillips, ο οποίος ζητούσε DNA τεστ για να είναι βέβαιος για την πατρότητα, και κάπως έτσι φτάνουμε στη δικής της απιστία και το διαζύγιο που πήρε το 1992. Μάλιστα, τους πρώτους μήνες του γάμου της, είχε βιώσει απόπειρα απαγωγής από την οποία γλίτωσε.

Ατύχημα με ευθύνη βασιλικής οικογένειας

Σε ένα επεισόδιο του 5ου κύκλου του The Crown, παρακολουθούμε τον πρίγκιπα Κάρολο να φτάνει κοντά στον θάνατο, κατεβαίνοντας μια χιονισμένη πλαγιά με σκι. Πρόκειται για πραγματικό περιστατικό από το 1988, στο οποίο υπήρξε επιθανάτιο ατύχημα, στερώντας τη ζωή στον φίλο του Κάρολου, τον Hugh Lindsay.

Ωστόσο, δεν ήταν απλά θέμα τύχης ή απειρίας: από την ερευνητική διαδικασία που πυροδοτήθηκε από τις Αρχές προέκυψε ότι συνολικά η βασιλική ομάδα έφερε ευθύνη για το τραγικό συμβάν, όπως δημοσίευσαν οι Los Angeles Times.

πηγή: zinapost.gr

Written by: Δώρα Γκορτσίλα

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%